Onze geschiedenis

Toolstation dankt zijn naam aan de allereerste vestiging in het Verenigd Koninkrijk: een voormalig tankstation. De combinatie van een kleine winkelruimte aan de voorkant en een groot magazijn aan de achterkant, werd de basis voor alle Toolstation vestigingen in de toekomst.

Vanaf de eerste dag is Toolstation opgezet als een multichannel onderneming. Daarom kent Toolstation de uitdagingen van het samenbrengen van online- en offlinehandel beter als geen ander in de branche. Door dit strategische voordeel tegenover de concurrentie en de kennis omtrent supply chain, voorraadbeheer en prijsstructuur binnen het multichannel concept, is Toolstations werkwijze hoog efficiënt en in staat constant lage prijzen voor hun klanten te waarborgen.

In 2006 is Toolstation Nederland opgericht. Net als Toolstation Engeland is Toolstation Nederland, dat sinds 2012 samen met Toolstation SAS (opgericht in 2014) en Toolstation NV (opgericht in 2017), Toolstation Europe vormt, opgericht door Mark Goddard Watts, medeoprichter van Screwfix Direct. Toolstation Engeland werd al in 2014 volledig eigendom van het beursgenoteerde Travis Perkins PLC Group. Toolstation Europe is dat pas sinds 2019. Vrij snel na de opening van de eerste Nederlandse vestiging in Leiderdorp, werden in 2007 ook vestigingen in Schiedam, Sloterdijk, Heerhugowaard en Nieuwegein geopend.

Ook online is de groei van Toolstation niet meer te stoppen en moest daar om in 2014 ‘gedwongen’ het hoofdkantoor uit hun eerste (en nog huidige) vestiging in Leiderdorp verhuizen. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor en warehouse in Leiden, kunnen de volgende stappen gezet worden, om de expansie van het winkelnetwerk in Nederland mogelijk te maken en het online aanbod nog verder te vergroten. 25 vestigingen en vier jaar later, zijn ook deze faciliteiten in Leiden te klein. Zelfs na het huren van extra kantoorruimte en magazijn in 2016 neemt het almaar groeiende bedrijf in 2018 de volgende stap om het hoofdkantoor en magazijn nogmaals te verhuizen naar de huidige locatie in Bleiswijk.

Vanaf hier, tot op de dag van vandaag, zijn er meer dan 100 winkels behaald door heel Nederland en België.


Onze missie

"We bieden een simpele formule waar klanten online en in een netwerk van vestigingen kunnen kopen, met een betrouwbare en snelle service, een breed assortiment en lage prijzen."


Onze visie

"Wij helpen vakmensen en serieuze Doe-Het-Zelvers om snel hun klus te klaren."


Onze mijlpalen


Toolstation is één van de snelst groeiende multi-channel retailers van gereedschappen, accessoires en bouwbenodigdheden in Groot-Brittannië, Nederland, België en Frankrijk. Wij bieden een sterk online verhaal, gekoppeld aan een netwerk van professionele vestigingen, met een snelle service, breed assortiment en lage prijzen.


Mail: jobs@toolstation.nl
Tel: 071-7470015